Linguine fumanti al sughetto di moscardini ... |
Ingr. Per 4 persone
350 gr. linguine Barilla
½ kg moscardini surgelati (o 600 gr freschi)
1 scatola da 400 gr. di pomodorini ciliegia
2 spicchi di aglio
2 peperoncini piccoli
1 mazzetto prezzemolo tritato
4 cucchiai di Olio EVO
½ bicchiere vino bianco secco
Sale
Poco pepe macinato fresco
COME PROCEDERE:
Fate scongelare i molluschi, puliteli se necessario, poi
tagliate a fette la sacca e i tentacoli a metà per il lungo. Sciacquateli sotto
l’acqua corrente e poi asciugateli. In una grande padella fate soffriggere l’aglio
intero (che toglierete appena il sugo è fatto), poi aggiungete i moscardini,
bagnate con il vino e lasciate evaporare. Unite quindi i pomodori in scatola e
schiacciateli leggermente con una forchetta, salate e pepate leggermente,
quindi aggiungere anche i peperoncini spezzettati con le mani e un cucchiaio di
prezzemolo tritato. Fate cuocere il sughetto per circa 20 minuti o comunque
fino a che i molluschi saranno sufficientemente teneri (eventualmente, se il
sugo tende a restringere troppo, aggiungete un goccio di acqua).
In una grande pentola alta fate bollire l’acqua; salate e
poi tuffatevi le linguine. Fate cuocere al dente, scolate e condite con il sugo
preparato guarnendo con altro prezzemolo tritato.
ENGLISH TRANSLATION:
FAST LINGUINE WITH MOSCARDINI (BABY OCTOPUS)
Ingr. For 4 people
350 gr. Barilla Linguine
½ kg frozen octopus (or fresh)
1 can (400 gr.) Of cherry tomatoes
2 cloves garlic
2 small red hot chile peppers
1 bunch chopped parsley
4 tablespoons of oil EVO
½ cup dry white wine
Salt
A little fresh ground pepper
HOW TO PROCEED:
HOW TO PROCEED:
Decongelate molluscs, clean them if necessary, then cut into slices the bag and the tentacles in a half lenghtwise. Rinse them under running water and then dry them. In a large pan,sauté the whole garlic cloves (you will subtract them when the sauce is done), then add the little octopus, pour the wine and allow to evaporate. Then add canned tomatoes and slightly mush them with a fork, add salt and little pepper, then add the chopped chilies (chopped with your fingers)and a tablespoon of chopped parsley.
Cook the sauce for about 20 minutes or until the mollusks are sufficiently soft (possibly, if the sauce tends to restrict too much, add a little water).In a large and high pot, boil water; add salt and then add linguine. Cook until they are al dente, drain and dress with the prepared sauce garnishing with other chopped parsley.
Cook the sauce for about 20 minutes or until the mollusks are sufficiently soft (possibly, if the sauce tends to restrict too much, add a little water).In a large and high pot, boil water; add salt and then add linguine. Cook until they are al dente, drain and dress with the prepared sauce garnishing with other chopped parsley.
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