martedì 8 maggio 2012

ASPARAGI, GAMBERI E PATATE IN STRACCIATELLA DI UOVA/ASPARAGUS, SHRIMPS AND POTATOES IN EGG'S STRACCIATELLA


Ingr. Per 4 persone:
8 uova
100 ml panna da cucina
20 asparagi
20 gamberi
3 patate medie
Olio
Sale
Pepe

COME PROCEDERE:
Pulite gli asparagi, eliminate i gambi (che potete tenere per altre preparazioni) e sbollentate le punte in acqua salata per 10 minuti.
Sgusciate i gamberi e poi rosolateli 2 minuti per parte  in una padella con 4 cucchiai di olio.
Lessate anche le patate e poi tagliatele a fette.
Battete le uova insieme alla panna, il sale e una macinata di pepe. Poi fatele cuocere a bagnomaria continuando a sbattere con la frusta finché si addenseranno leggermente.
Disponete nei piatti le patate, i gamberi e gli asparagi guarnendo la preparazione con la stracciatella.
ENGLISH TRANSLATION:
ASPARAGUS, SHRIMP AND POTATOES IN EGG'S STRACCIATELLA 
Ingr. For 4 persons: 
8 eggs 
100 ml cream 
20 asparagus 
20 shrimps 
3 medium sized potatoes 
Oil 
Salt 
Pepper.
HOW TO PROCEED: 
Clean asparagus, cut the stems (that you can hold for other preparations) and parboil the tips in salted water for 10 minutes.
Shell the prawns and then fry 2 minutes per side in a pan with 4 Tbsp of oil.
Boil the potatoes and then slice them.
Whisk the eggs together with the cream, add salt and a pinch of pepper. Then cook in a bain - marie while continuing to beat with a whisk until they will slghtly thicken. Put potatoes, shrimp and asparagus in serving dish garnishing the preparation with the egg's stracciatella.

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