Leggera e croccante! |
Per 2 pizze da 32 cm.
300 gr. farina 00
150 ml. Circa di acqua
1 1/2 cucchiaino Sale
1 bustina lievito per pizze Mastro Fornaio
1 cucchiaino zucchero
1 cucchiaio di Olio più altro per ungere le teglie.
Con queste dosi viene fuori una palla da 678 gr. Circa che
poi divido in due pallette da 340 gr. circa
PER LA GUARNIZIONE:
I buchini nell'impasto denotano una perfetta lievitazione, così la pizza risulta più digeribile |
2 zucchine
Erbe secche aromatiche
1 mozzarella
10 alici sott'olio
4 cucchiai prezzemolo tritato
Sale
Pepe
COME PROCEDERE:
Mettere la farina a fontana mischiata col sale e nel centro ponete il lievito
con un cucchiaino di zucchero. Aggiungere l'acqua tiepida poco per volta (se vedete che
l'impasto è molto duro - questo dipende dal tipo di farina che usate-,
aggiungerne altri 10-15 ml). Impastare il tutto per 10 minuti. Poi lasciare
lievitare per un’ora fino a che non raddoppia il volume.
Impastare di nuovo e formare 2 pallette che lascerete a
lievitare per un’altra mezzora.
Stendere la pasta ad uno spessore di 3-4 mm con il
mattarello e adagiarlo nelle teglie.
Cospargerlo con pezzetti di alici e poi adagiatevi sopra le zucchine affettate sottilmente con una mandolina. Cospargere
con olio, sale, pepe, ed erbe
aromatiche. Lasciate riposare altri 20 minuti e poi infornate a 220°C per circa
20 minuti (ma il tempo varia da forno a forno). Poco prima della fine della cottura cospargere
con la mozzarella a pezzetti e il prezzemolo tritato.
ENGLISH TRANSLATION:
PIZZA WITH ZUCCHINI AND MOZZARELLA
For 2 pizzas 32 cm. diameter:
300 Gr. AP Flour
For 2 pizzas 32 cm. diameter:
300 Gr. AP Flour
150 ml. of water
1 1/2 teaspoon salt
7 gr. liophilized yeast
1 teaspoon sugar
1 teaspoon sugar
1 tablespoon of oil plus other for Grease baking pan.
With these doses come out a ball of 678 gr. That you will divide into two balls of about 340 gr.
With these doses come out a ball of 678 gr. That you will divide into two balls of about 340 gr.
FOR GARNISHING:
2 medium zucchini
dried herbs
1 mozzarella
10 anchovies under oil (optional)
4 tablespoons chopped parsley
Salt
Pepper
HOW TO PROCEED:
On a rolling board place the flour mixed with salt and make the fountain; in the center place the yeast with a teaspoon of sugar. Add the warm water a little at a time (if you see that the dough is very hard - this depends on the type of flour that you use-, add another 10-15 ml). Knead for 10 minutes. Then let rise for an hour until it doubles the volume.
Knead again and form 2 balls that you will leave to rise for another half an hour.
Knead again and form 2 balls that you will leave to rise for another half an hour.
With a rolling pin roll the dough to a thickness of 3-4 mm then put it in the baking pans; put on the surface some anchovies cut in pieces and over these, lay on zucchini thinly sliced with the proper tool. Then sprinkle with olive oil, salt, pepper, and herbs.
Leave to rest for a further 20 minutes and then bake at 220 °C for about 20 minutes (but the time varies from oven to oven). Few tome before the end of cooking, sprinkle with the mozzarella into small pieces, and chopped parsley.
Leave to rest for a further 20 minutes and then bake at 220 °C for about 20 minutes (but the time varies from oven to oven). Few tome before the end of cooking, sprinkle with the mozzarella into small pieces, and chopped parsley.
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