8 uova
100 ml panna da cucina
20 asparagi
20 gamberi
3 patate medie
Olio
Sale
Pepe
COME PROCEDERE:
Pulite gli asparagi, eliminate i gambi (che potete tenere per altre preparazioni) e sbollentate le
punte in acqua salata per 10 minuti.
Sgusciate i gamberi e poi rosolateli 2 minuti per parte in una padella
con 4 cucchiai di olio.
Lessate anche le patate e poi tagliatele a fette.
Battete le uova insieme alla panna, il sale e una macinata
di pepe. Poi fatele cuocere a bagnomaria continuando a sbattere con la frusta
finché si addenseranno leggermente.
Disponete nei piatti le patate, i gamberi e gli asparagi
guarnendo la preparazione con la stracciatella.
ENGLISH TRANSLATION:
ASPARAGUS, SHRIMP AND POTATOES IN EGG'S STRACCIATELLA
Ingr. For 4 persons:
8 eggs
100 ml cream
20 asparagus
20 shrimps
3 medium sized potatoes
Oil
Salt
Pepper.
HOW TO PROCEED:
Clean asparagus, cut the stems (that you can hold for other preparations) and parboil the tips in salted water for 10 minutes.
Shell the prawns and then fry 2 minutes per side in a pan with 4 Tbsp of oil.
Shell the prawns and then fry 2 minutes per side in a pan with 4 Tbsp of oil.
Boil the potatoes and then slice them.
Whisk the eggs together with the cream, add salt and a pinch of pepper. Then cook in a bain - marie while continuing to beat with a whisk until they will slghtly thicken. Put potatoes, shrimp and asparagus in serving dish garnishing the preparation with the egg's stracciatella.
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