Antipastino o secondo piatto veloce e saporito! |
Ingr. Per 4 persone:
4 fette di prosciutto cotto
2 zucchine
1 cipolla
1 mazzetto di mentuccia romana
1 pizzico origano
4 pomodori tondi medi
1 spicchi di aglio
2 cucchiai di Aceto
Olio
Sale
Pepe
COME PROCEDERE:
Lavate i pomodori,
poi incideteli con un taglio a croce sulla base e tuffateli per 1 minuto
in acqua bollente. Scolateli e tuffateli subito in acqua ghiacciata ( in questo
modo si spelleranno più facilmente), poi spellateli e tagliateli a cubetti,
metteteli in una ciotola e conditeli con un goccio di olio, il sale e qualche
foglia di mentuccia; tenete da parte.
Saltate le zucchine in padella, insieme a cipolla e menta... |
Lavate le zucchine e riducetele a julienne; fatele rosolare
in una padella con 4 cucchiai di olio e la cipolla tritata, spruzzate con poco aceto, aggiungete la menta, salate, pepate e lasviate
evaporare completamente il liquido. Disponete le zucchine all’interno delle
fette di prosciutto; arrotolate ad involtino e poi tagliatelo a metà.
Adagiateli poi a raggera in un piatto da portata con i pomodori al centro.
Guarnite con foglioline di menta.
ENGLISH TRANSLATION:
COOKED HAM ROULADES STUFFED WITH ZUCCHINI JULIENNE
Ingr. For 4 people:
4 slices of cooked ham
2 zucchini
1 onion
1 bunch of roman mint
1 pinch oregano
4 round tomatoes
1 garlic cloves
2 tablespoons of vinegar
Oil
Salt
Pepper
HOW TO PROCEED:
Wash the tomatoes, then drawn on them with a cross cut on the base and plunge for 1 minute in boiling water. Drain and plunge immediately in iced water ( in this way, they will skin more easily), then skin and cut them into cubes, put them in a bowl and pour in a splash of oil, the salt and a few leaves of mint; keep aside.
Wash Zucchini and cut in julienne; sautè them in a pan with 4 tablespoons of oil and the chopped onion, spray with a little vinegar, add the mint, salt, pepper and let the liquid completely evaporate. Arrange the zucchini inside the slices of ham; roll in roulade shape and then cut them in half. Arrange on serving dish with tomatoes in the center. Garnish with mint leaves.
Wash Zucchini and cut in julienne; sautè them in a pan with 4 tablespoons of oil and the chopped onion, spray with a little vinegar, add the mint, salt, pepper and let the liquid completely evaporate. Arrange the zucchini inside the slices of ham; roll in roulade shape and then cut them in half. Arrange on serving dish with tomatoes in the center. Garnish with mint leaves.
Nessun commento:
Posta un commento