Anche come piatto unico... |
Ingr per 4 persone
200 gr insalata mista.
1 cetriolo
2 cipolline novelle
5 ravanelli
1 manciata di fagiolini
lessati
1 rametto di dragoncello (se non lo avete potete mettere il
basilico)
1 peperone giallo
1 spicchio di aglio schiacciato
5 filetti di acciuga sott’olio
150 gr. tonno sottolio
4 uova sode
Olio
Sale
Aceto
COME PROCEDERE:
Pulite l’insalata e le verdure.
Mettetela in una capiente insalatiera e aggiungete le
cipolline, i ravanelli e il cetriolo tagliati a fettine. Unite il peperone e le
acciughe tagliati a pezzetti, i
fagiolini tagliati a metà, le foglie di
dragoncello, lo spicchio di aglio schiacciato e
il tonno. Condite con olio, sale e aceto. Guarnire con le uova sode
tagliate a spicchi.
ENGLISH TRANSLATION:
NICOISE SALAD
Ingr. for 4 people:
200 gr mixed salad.
Ingr. for 4 people:
200 gr mixed salad.
1 Cucumber
2 spring onions
5 radishes
1 handful of beans boiled
1 sprig of tarragon (if you do not have it put the basil)
1 yellow pepper
1 clove garlic mashed
5 anchovy fillets in oil
150 gr. Tuna fish in oil
4 hard boiled eggs
Oil
Vinegar
Salt
HOW TO PROCEED:
HOW TO PROCEED:
Clean the salad and vegetables. Place in a large salad bowl and add the spring onions, radishes and cucumbers sliced.
Add the bell pepper and anchovies cut into pieces, beans cut in half, the tarragon leaves, the clove of crushed garlic and tuna. Drizzle with olive oil, salt and vinegar. Garnish with hard-boiled eggs cut into wedges.
Add the bell pepper and anchovies cut into pieces, beans cut in half, the tarragon leaves, the clove of crushed garlic and tuna. Drizzle with olive oil, salt and vinegar. Garnish with hard-boiled eggs cut into wedges.
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