Ingr. Per 4-5 persone.
1 polpo di circa 700 gr.
750 ml passato di pomodoro
2 spicchi di aglio
1 peperoncino
½ tazza prezzemolo tritato
½ bicchiere di vino bianco secco
6 cucchiai di Olio
Sale
1 macinata di pepe
500 gr spaghetti
COME PROCEDERE:
Pulite il polpo eliminando la sacca che si trova nella testa
e gli occhi, tagliatelo quindi a pezzetti. In una padella antiaderente abbastanza capace, mettete
a soffriggere nell'olio, l’aglio tagliato a fettine , appena si sarà un po’
colorito (non bruciatelo, mi raccomando) versate il polpo tagliato a pezzi non
troppo grandi, sfumate con il vino e lasciate evaporare. Aggiungete la passata
di pomodoro, metà del prezzemolo, il peperoncino e una macinata di pepe. Aggiungere anche ½ bicchiere
di acqua. Coprite e lasciate cuocere a fuoco moderato per circa 30-40 minuti.
Se vedete che si asciuga troppo, aggiungete altra acqua. Salate solo 10 minuti
prima della fine cottura a vostro piacimento.
Intanto mettete a cuocere gli spaghetti in abbondante acqua
salata. Scolateli al dente e trasferiteli nella padella con il sugo; spolverate con il rimanente prezzemolo tritato e buon appetito!
ENGLISH TRANSLATION:
Ingr. For 4-5 people:
1 Octopus of approximately 700 gr.
750 ml tomato sauce
750 ml tomato sauce
2 garlic cloves
1 chili
½ cup chopped parsley
½ cup of dry white wine
6 tablespoons of oil
1 pich salt
1 fresh ground pepper
500 gr spaghetti
METHOD:
Clean octopus by eliminating the bag, which is located in the head and eyes,
Then cut it into pieces. In a non-stick skillet fairly capable, put to fry in the oil, the sliced garlic, as soon as it will be a little colorful (don't burn it, I recommend ) add the octopus, sprinkle with wine and allow to evaporate.
Add the tomato sauce, half of the parsley, the hot chili pepper and a pinch of pepper. Also add ½ cup of water. Cover and let simmer for about 30-40 minutes. If you see that it dries too much, add more water. Salt only 10 minutes before the end of cooking at your leisure.In the meanwhile cook spaghetti in boiling salted water. Drain "al dente"season them in the skimmer with sauce; sprinkle with the remaining chopped parsley and good appetite!
Then cut it into pieces. In a non-stick skillet fairly capable, put to fry in the oil, the sliced garlic, as soon as it will be a little colorful (don't burn it, I recommend ) add the octopus, sprinkle with wine and allow to evaporate.
Add the tomato sauce, half of the parsley, the hot chili pepper and a pinch of pepper. Also add ½ cup of water. Cover and let simmer for about 30-40 minutes. If you see that it dries too much, add more water. Salt only 10 minutes before the end of cooking at your leisure.In the meanwhile cook spaghetti in boiling salted water. Drain "al dente"season them in the skimmer with sauce; sprinkle with the remaining chopped parsley and good appetite!
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