Appena uscite dal forno |
Ingr. Per 4 persone
500 gr alici
5 patate medie
Aglio o cipolle (facoltativo)
olio
Sale
Pepe
Come procedere:
Pulite le alici togliendo la testa e le interiora(potete
lasciare la spina e la coda se vi piace). Sciacquatele bene sotto l’acqua
corrente e mettete a scolare.
Strato di pomodori |
Sbucciate le patate e poi tagliatele a fettine di 5-6 mm di
spessore. Lavate i pomodori e poi tagliateli a fettine un po’ più spesse di quelle delle patate. Tagliate a fettine anche la
cipolla o l’aglio (se avete deciso di metterli).
Prima di essere infornate |
ENGLISH TRANSLATION:
ANCHOVIES
PIE DISH
Ingr. For 4
persons:
500 gr fresh
anchovies
5 medium
potatoes
5 round tomatoes ( one small for garnishing-optional) .
Garlic or
onions (optional)
Oil
Salt
Fresh
ground black pepper
How to proceed:
Clean the
anchovies removing head and innards (you can leave the herring bones and tail
if you like). Rinse well under current
water , then drain. Peel potatoes and then slice at 5-6 mm thickness. Wash the
tomatoes and then cut into slices a little thicker than those of the potatoes.
Slice the onion and garlic (if you have decided to put them). Grease a round baking
dish with high edges. Lay on a layer of potatoes, salt, pepper and sprinkle
with olive oil and oregano. Make a second layer of tomatoes and pour like
potatoes (add also onion or garlic if
you want); make a last layer of anchovies that you will season as the previously
layers(put over fish some cubes of tomato if you want). Bake at 180 °C for
about 30 minutes.
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