Per accompagnare il vostro aperitivo |
1 panetto di pasta sfoglia confezionato (300 gr. circa)
1 uovo +1 cucchiaio di acqua
200 gr Parmigiano reggiano
2 cucchiai paprika dolce
1 cucchiaino pepe nero
COME PROCEDERE:
Con un mattarello stendere la pasta sfoglia in un rettangolo
spesso circa un centimetro. Spennellate il rettangolo con l’uovo battuto
mischiato all’acqua, dopo di che cospargetelo con il mix di formaggio e spezie.
Passateci sopra il mattarello in modo che la copertura aderisca bene all’impasto.
Fate la stessa cosa anche sull’altro lato. Tagliate poi l’impasto in strisce
che torcerete su se stesse per andare a formare i nastri. Metteteli in una teglia coperta con carta da forno.
Mettete in forno preriscaldato a 220°C per i primi 10 minuti,
girandoli se necessario, poi abbassate la temperatura a 170°C e cuocete per
altri 5 minuti o fino a che diventano di colore dorato.
*Nota: Quando li
cuocete dovete fare attenzione e girarli perché le spezie e il formaggio
bruciano facilmente
ENGLISH TRANSLATION:
CHEESE STRAWS
CHEESE STRAWS
Ingr. for 4 persons:
1 packet of puff pastry (300 gr about)
1 egg plus 1 tablespoon water
200 gr Reggiano cheese
2 tablespoons sweet paprika
1 teaspoon black pepper
HOW TO PROCEED: With a rolling pin roll out the puff pastry into a rectangle about 1 centimetre thick. Brush the rectangle with half of the beaten egg mixed with water. Then sprinkle it with the mix of cheese and spices. Roll out over the mixture with the rolling pin so that coverage stick well to the dough. Do the same thing on the other side. Then cut the dough into strips that you will twist on themselves with your fingers to form the straws.Put them on a baking pan covered with oven paper.
Bake in preheated oven at 220 °C for the first 10 minutes, turning upside down if necessary, then lower the temperature to 170 °C and bake for another 5 minutes or until they become golden brown. * Note: When you cook you have to be careful and turn them upside down because the spices and cheese burn easily.
Bake in preheated oven at 220 °C for the first 10 minutes, turning upside down if necessary, then lower the temperature to 170 °C and bake for another 5 minutes or until they become golden brown. * Note: When you cook you have to be careful and turn them upside down because the spices and cheese burn easily.
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