Un piatto semplice ma d'effetto. Servitelo a Pasqua, farete un figurone. |
UOVA MARGHERITA
Ingr. per 4 persone
4 uova sode tagliate a metà
8 pezzetti di salmone affumicato (o pezzetti di tonno sott’olio)
8 foglie di prezzemolo
Maionese tonnata
Semi di papavero per decorare
Un rametto di menta guarnire.
COME PROCEDERE:
Estraete i tuorli delle uova sode e metteteli in una
ciotola. Sul fondo della metà dell’uovo mettere un pezzettino di salmone e una
foglia di prezzemolo; coprite con la maionese tonnata. Disponete le uova così
preparate in un piatto da portata, copritele con il tuorlo schiacciato con lo
schiaccia-aglio e cospargete il centro della margherita con i semi di papavero. Aggiungete un rametto
di menta per formare lo stelo del fiore.
Un piatto semplice ma d’effetto.
ENGLISH TRANSLATION:
DAISY EGGS
Ing.r for 4 people
4 hard boiled eggs cut in halves
8 pieces of smoked salmon (or little pieces of tuna in oil)
8 leaves of parsley
Tuna mayonnaise
Popp- seeds for decoration
1 small sprig of mint for garnishing.
HOW TO PROCEED:
Extract the yolks of hard boiled eggs and place them in a bowl. set aside.
On the bottom of the eggs halves put a small piece of salmon and a leaf of parsley; cover with tuna mayonnaise. Arrange the eggs thus prepared in a dish, fill up the egg whites with the yolk crushed with a garlic crusher and sprinkle the center of the daisy with poppy seeds.
Add a sprig of mint to form the stem of the flower. A simple dish but meant for effect.
On the bottom of the eggs halves put a small piece of salmon and a leaf of parsley; cover with tuna mayonnaise. Arrange the eggs thus prepared in a dish, fill up the egg whites with the yolk crushed with a garlic crusher and sprinkle the center of the daisy with poppy seeds.
Add a sprig of mint to form the stem of the flower. A simple dish but meant for effect.
Nessun commento:
Posta un commento